Mit reggelizzek? – Part 1

A múltkori “Ne egyél szénhidrátot reggelire” cikkem után sok pozitív visszajelzést kaptam. Számos ember osztotta meg velem tapasztalatait arról, hogy már ő is megfigyelte, hogy így-és-így érzi magát ha eszik/nem eszik szénhidrátot reggelire.

Ami viszont szinte mindig felmerült kérdésként a következő volt:

Mit ehetek még, hogyan tudom változatosabbá tenni a reggelimet?

Ezen felbuzdulva összeszedtem 8 receptet, amiket én szoktam reggelente fogyasztani. Van köztük tojásos, sós, édes és olyan amit inni lehet – és mindegyikből kettő. Most ennek az első részét láthatjátok, az első 4 receptet.

Általános tanács mielőtt nekiállsz a reggelinek: a zsírral eleinte csak óvatosan. Ha nem vagy a zsíros ételekhez szokva, akkor ne egy 60 g zsírt tartalmazó reggelivel indítsd el a zsíros reggelizést. Kezd óvatosan, a beleid pár nap alatt alkalmazkodnak és lehet emelni a bevitt zsírmennyiséget.

A receptek:

  1. Fullos Rántotta: mezei, egyszerű rántotta, kicsit felturbózva. Én magam nagyon szeretem a tojást és igazából a rántotta és a tükörtojás között ugrálok oda vissza. Szinte minden reggel tojást eszem.
  2. Zéró Szénhidrátos Palacsinta: kókuszreszelékkel készítve egy elég tömör és masszív reggelit kapsz. Alaposan eltelít és egy jó ideig nem leszel éhes. Nem mellesleg finom is.
  3. Klasszikus Reggeli: amikor nincs kedvem főzni, sütni, akkor mindig hideg tálat reggelizek. A szárított sonkák, kemény és lágy sajtok állandóan megtalálhatók a hűtőben, így gyors és könnyű reggelit tudok összedobni, pl. ha sietek.
  4. Kakaó: ez egy személyes nagy kedvenc. A receptet kókusztejszínnel írtam meg, de lehet helyettesíteni sima tejszínnel is. Nagyon finom, laktat, a kakaóban lévő koffein kicsit talán még energizál is. Percek alatt elkészül, reggel a meleg ital különösen jól tud esni, utána 4-5 órán át garantáltan nem leszel éhes. És mindezt gyakorlatilag 0 g szénhidrát mellett! Fehérje tartalma nincs, ha valakit ez zavar, akkor igyon mellé 1 fehérjeport.

+1 Ráadás: számomra a reggel elmaradhatatlan összetevője a kávé. Csak és kizárólag feketén és erősen. Ugyanakkor anno kipróbáltam a Dave Asprey által kitalált és népszerűsített ún. Golyóálló Kávét (Bulletproof Coffee) és annyira megtetszett, hogy azóta azt iszom. Próbáljátok ki, van akinek bejön, van akinek nem. Én ha csak ezt iszom reggel,akkor is 4-5 órán át tuti nem leszek éhes.

Remélem ízlenek, készülök a másik adaggal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s