Mit reggelizzek? – Part 2

Ahogy ígértem, itt a reggeli receptek második fele!

 

Általános tanács mielőtt nekiállsz a reggelinek: a zsírral eleinte csak óvatosan. Ha nem vagy a zsíros ételekhez szokva, akkor ne egy 60 g zsírt tartalmazó reggelivel indítsd el a zsíros reggelizést. Kezd óvatosan, a beleid pár nap alatt alkalmazkodnak és lehet emelni a bevitt zsírmennyiséget.

A receptek:

  1. Avokádós tojás: a tojás, bacon és avokádó klasszikus reggeli hármast egy kicsit másképp elkészítve teljesen más ízvilághoz jutunk. Előre el lehet készíteni többet belőle, hűtőben eláll, finom és kevés a macera az elkészítésével.
  2. Tojássalátása Wrap: a “Wrap” alatt egy valamibe tekert ételre gondoljatok. Csak itt nem tortillát vagy pitát használunk, hanem kelkáposzta levelet. A tojássaláta pedig bár tojásból van (“És azt tudtad, hogy a sajtburgerben sajt van?” Stu, Másnaposok), mégsem az unalmas rántotta.
  3. Panna Cotta: személyes legnagyobb kedvencem. Ez a recept nincs 10 perc. Ha már 1-2 alkalommal megcsináltad, akkor mosogatással együtt 5 perc.
  4. Csontleves: ezzel a recepttel nem akarom a kereket újra feltalálni. Nyilván mindenkinek van otthon féltve őrzött családi hús/csont/erőleves receptje, amit titokban őriz, mivel az “a legjobb a világon”. Azt is mindenki tudja, hogy egy forró tál erőleves az influenzától a másnaposságig nagyjából mindenre jó. Ehhez tegyünk hozzá, hogy táplálja a bélbaktériumokat és elősegíti a bélfal gyógyulást (pl. antibiotikum kúra, ibuprofen szedés, vagy glutén érzékenység esetén). Néha reggelente pedig az ember nem tudja elképzelni, hogy szilárdat egyen, de egy pohár forró folyadék nagyon jól tud esni.

Remélem ezzel a 8 recepttel sikerült néhány variációt adnom arra, hogy hogyan lehet szénhidrát mentes reggelit készíteni. Kezdjetek bele és várom a tapasztalatokat, hogy ki hogy érzi magát!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s